little black dress

Ovo je moj outfit za danasnji dan. Znam da mi je trebalo dosta vremena za novi post i zaista se izvinjavam zbog toga. Ovog puta imam jedno super iznenadjenje za vas, pisacu i na nemackom, u cemu ce mi pomoci divna Sabrina koja je od skora kod nas u Srbiji.


Meine Kombination für heute ist das „kleine Schwarze“ – ein kurzes schwarzes Kleid. Es ist wegen seiner Schlichtheit und Kombinierbarkeit immer in.Wenn Du gut drauf bist, trage High Heels dazu, wenn nicht, dann nimm einfach flache Schuhe. Fühle Dich frei, es mit allen möglichen Farben zu kombinieren. Besonders mit Neonfarben!

Sve je pocelo 1920-ih, kada se svet nakon soka prvog svetskog rata promenio u ekonomskom, drustvenom i psiholoskom smislu. Ovaj period  slavio je slobodu i obilje.Zene su dobile pravo glasa i pravo na polaganje vozackog ispita. Svet je bio pun novih mogucnosti za zene toga doba, ali odeca koja ih je sputavala trazila je nuzne ispravke: cipele su dobile remencic oko zglobova, kose i suknje su bivale sve krace. Zenske noge, dekolte i ruke nisu se vise smatrali sramotnima. Upravo u tim godinama, modna revolucionarka, Gabrielle „Coco" Chanel je upisala svoje ime u modnu. Chanel je malu crnu haljinu prvi put predstavila 1926. Jednostavna i sexy, iako u boji koja se dotad nosila samo za vreme zalosti, ta haljina bez rukava, duzine malo iznad kolena bila je majka svih malih crnih haljina koje danas nosimo. Stil Coco Chanel činio je bazu za žensku modu dvadesetog veka, a koliko je revolucionarna mala crna haljina bila, svedoči činjenica da ju je Vogue proglasio „modnim Fordom T". Iako uvek ista, ova haljina moze biti predstavljena na hiljadu nacina, zavisno kako je kombinujete. 
      

This dress is always "in", it is simple and easy to combine. You can wear it on special 

occasions like going to the party, or when you are going to chat with your friends with a 

cup of coffee smile.

 You can wear it with diffrent types of shoes- with high heels when you want make a good 

first impression or with flat shoes when you want to feel sexy but still cozy.

Feel free to combine it with bold colors, especially with neon colors








5 коментара:

Thank you for you time

Instagram